Clinic bij BC'67 Veghel

21-02-2016

 

Afgelopen donderdag heb ik een leuke clinic gegeven aan de jeugd van BC'67 Veghel. De club had deze clinic gewonnen via een actie van badmintonline voor beste teamselfie. Ikzelf vond het een leuke avond en ik denk dat de foto's voor zich zelf spreken.

 

 

Hieronder een verslag dat verschenen is in Sportief Magazines 

 

Badmintontopper Erik Meijs met humorvolle clinic in Veghel.

18 februari 2016 was een speciale avond voor de jeugd-competitiegroepen U11-U13-U15. Voorzitter Pieter van Dijk verwelkomde iedereen en natuurlijk was er een speciaal welkom aan de 24-jarige Erik Meijs die op 7 februari jl. in Almere Nederlands badminton kampioen werd.

Ruim 2 uur had topspeler Meijs de volle aandacht van de jeugdspelers van BC’67 Veghel (8- tot 15-jarigen). Erik Meijs heeft over de hele wereld gespeeld en traint 2x per dag om zijn prestaties op niveau te houden. Hij is met badminton gestart bij #BC Drop Shot en speelt nu in de Duitse competitie. Meijs geeft 2x per week training en verzorgt regelmatig clinics. In Veghel begon de clinic begon met een warming-up en al snel werd duidelijk dat Erik een leuke variatie in oefeningen heeft. Dit in combinatie met zijn mimiek zorgde voor een ontspannen humorvolle training.

In het 2e deel van deze avond, daagde Meijs de heren van het 1e team uit om een partij tegen hem te spelen, dus twee tegen één! Deze wedstrijd werd uiteindelijk 3 heren tegen 1. Harm van Rozendaal en Martijn Kuijpers stonden tegenover Erik: over-en-weer werden punten gescoord. 
Jeugdspeler Siem Kuijpers had het druk, hij was nu scheidsrechter en moest de lijnen van de single- én dubbelbaan goed in de gaten houden. Halverwege de set speelde Van Rozendaal verder met Michael Wels. De felicitaties waren voor Erik Meijs, hij versloeg de Veghelse heren met een setstand van 21-17.

Vervolgens gingen de jeugdspelers weer de baan op en kwam Meijs bij alle kinderen beurtelings een partijtje meespelen. Sommigen speelden met hem, anderen tegen hem. Zo kon hij iedereen nogmaals persoonlijk uitdagen om aanvallend te spelen. Tot slot werd er een mooie groepsfoto gemaakt en deelde Erik Meijs handtekeningen uit. De Veghelse badmintonclub kijkt terug op een gezellige, leerzame avond.