Voor het eerst een 2e ronde tijdens de German Open

04-03-2016

 

Een mooi resultaat afgelopen dagen bij de German Open gehaald. Maar eerst nog even een korte terugblik op mijn rondje Europa: Wenen, Hamburg, Trittau, Bonn en Mülheim. De trip begon een paar weken geleden met een trainingsstage van een aantal dagen bij de  Oostenrijkse nationale selectie. Het trainen met de Oostenrijkers en de andere daar aanwezige spelers is me prima bevallen. Helaas leidde dat niet meteen tot een succesvol optreden tijdens de Austrian Open, want mijn tegenstander uit Singapore was op dat moment te sterk. Vorig weekend stond vervolgens het laatste competitieweekend op het programma. Op zaterdagochtend vloog ik vanuit Wenen direct naar Hamburg waar ik vervolgens in de middag moest aantreden met Beuel tegen Trittau. We wonnen met 5-1, waarbij ik zelf een lastige single had tegen Nikolay Persson, maar toch won met 21-18, 21-11.
De volgende dag de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen tegen de nummer 8 van de Bundesliga. Het werd een spannende middag, waarbij we eigenlijk teveel sets hebben weggegeven, maar ondanks dat toch wonnen met 4-2. Zelf speelde ik niet echt geweldig en zelfs de eerste set met 18-21 tegen Tobias Wadenka. Gelukkig kon ik me goed herstellen en won ik de volgende sets met 8 en 7. Als team zijn we op plek 4 geëindigd, wat van te voren niet verwacht was met ons jonge team, dus daar zijn we erg blij mee.

 

 

En dan afgelopen maandag doorreis naar Mülheim voor de German Open. In de eerste ronde zou ik een lastige opgave krijgen tegen Kasper Lehikonen uit Finland. Voor de mensen die mij goed volgen, tijdens de Dutch Open had ik nog van hem verloren in 2 sets, kortom tijd voor revanche. Ik speelde een hele sterke en geconcentreerde wedstrijd en kwam eigenlijk geen moment in gevaar. De uitslag van 21-12, 21-11 laat dit ook duidelijk zien. Voor het eerst in mijn carrière was het me gelukt om de  eerst dag door te komen tijdens dit deze keer zeer zwaar bezette top toernooi.

 

 

Nu mocht ik in de tweede ronde spelen tegen de nummer 1 van India en nummer 10 van de wereld Kidambi Srikanth. Een geweldige ervaring voor mij dus, omdat ik natuurlijk nog niet vaak de kans heb gekregen om tegen dit soort spelers te spelen. Ik had er veel zin in en was benieuwd wat er zou gaan gebeuren. Srikanth begon wat afwachtend, omdat hij natuurlijk mij niet kende en ik dacht, ik ga vol erin en kijk hoever ik kom. Nou, dat was behoorlijk ver, want hij kreeg geen grip meer op de set en ik won met prima spel met 21-15. Wauw, dat was een mooie start, maar ik wist dat hij nu natuurlijk heel sterk zou terug gaan komen.

 

 

In set 2 waren de rollen duidelijk omgekeerd en worstelde ik ook met de wind die erg sterk aanwezig was van die kant. Srikant had zijn spel compleet aangepast. Ik speelde niet goed in deze set en liet hem uiteindelijk ook wat lopen om in set 3 weer vol erin te kunnen gaan. Set 3 werd vervolgens een keiharde set waarin we beide continue bij het net waren om niet te snel de lob te willen weggeven, omdat we beide een goede aanval in huis hebben. Ik kon lang mee en ook bij de wissel, waarbij ik dus weer aan de 'moeilijke' kant voor mij terecht kwam, kon ik nu goed mijn tactiek doorpakken, maar aan het einde waren 3 kleine foutjes toch cruciaal en glipte de wedstrijd uit mijn handen. 16-21 was de eindscore na 50 minuten, maar ik kon niet anders dan tevreden zijn met 3 sets voor het eerst tegen een top 10 speler, die ook al nummer 3 van de wereld heeft gestaan. Voor wat mooie rally's zie filmpje.

 

 

Kortom een goede week in Duitsland gehad en nu weer een weekje hard trainen voor het volgende toernooi, de Swiss Open!

Erik