Jakarta, here I come!!!

05-05-2016

 

Hoewel dit seizoen natuurlijk nog niet echt voorbij is, staan mijn activiteiten van de komende periode eigenlijk al in het teken van het volgend seizoen. De afgelopen anderhalve week heb ik even een stapje terug gedaan op badminton gebied en ben ik op vakantie geweest. Dat was ook nodig, want de weken daarvoor waren zeker niet zo gelopen zoals ik had gehoopt. Het was nogal frustrerend dat ik tijdens de Dutch International tijdens mijn tweede ronde niet lekker werd, waardoor ik moest opgegeven. Ook tijdens het EK in Frankrijk presteerde ik niet optimaal en kon ik niet een rondje winnen. Uiteindelijk is het hele seizoen eigenlijk niet super geweest. Pluspunt is dat mijn niveau zeker omhoog is gegaan en ik klaar ben om de stap te zetten naar de Europese top. Maar dit is er alleen bij vlagen uitgekomen en daar baal ik best wel van.

Natuurlijk was er één groot hoogtepunt, namelijk het winnen van de nationale titel op het NK. Daarnaast heb ik een aantal topwedstrijden gespeeld tegen wereldtoppers en is gebleken dat ik zeer goed bij kan blijven. Maar het behalen van kwartfinales en halve finales bleef uit en daardoor is het rendement van mijn inspanningen en goede ontwikkeling in de ranking zeker niet terug te zien.

Uiteraard heeft ook een belangrijke rol gespeeld dat ik wederom weinig geluk heb gehad met de lotingen op de diverse toernooien, maar ja, daar moet je gewoon doorheen en uiteindelijk zal ik van iedereen moeten winnen, inclusief de Aziatische spelers, om verder te kunnen komen.

 

Daarom zie ik mijn trip naar Azië vrijdag aanstaande als het begin van de nieuwe periode. Mede dankzij de succesvol verlopen ‘Club van 100’-actie kan ik weer een maand naar Azië en daar verheug ik me zeer op. Heel veel dank aan alle bedrijven en personen die daar een steentje aan hebben bijgedragen. Ik hoop dat een aantal van deze bedrijven mij ook volgend jaar weer zal steunen. 

 

Ik zal eerst 2 weken gaan trainen bij de Taufik Hidayat Arena in Jakarta en vervolgens richting Vietnam voor deelname aan de Vietnam International Challenge in Hanoi. Ben benieuwd hoe het me dit jaar zal vergaan, maar ik kan nu al niet wachten om weer die kant op te gaan. In Hanoi zal ik in elk geval sowieso weer tegen een Aziaat moeten spelen. Ik ben namelijk de enige Europeaan die aan het toernooi deelneemt, haha.

Na deze periode speel ik ook nog de Spanish International in Madrid  en in juli ga ik enkele weken naar Oostenrijk, waar ik ben gevraagd om mee te komen sparren met de spelers die naar de Olympische Spelen gaan. Datzelfde geldt mogelijk ook nog voor Duitsland, kortom eigenlijk is de zomerperiode en de voorbereiding voor het nieuwe seizoen dan al in volle gang.

 

En als kers op de taart zal ik zelf ook naar Rio mogen gaan om mijn vriendin Birgit aan te moedigen en uiteraard ook de Nederlandse spelers. Natuurlijk een hele mooie ervaring  en zo kan ik eens goed gaan voelen en beleven hoe het zou zijn om hier zelf te staan, maar dan over 4 jaar in Tokio;)

 

Tot slot wil ik langs deze weg mijn sponsors (in het bijzonder Victor International, Frans Schouten van FN-Trendy, Jacob de Boer van Interior Solutions/Tamse Interieurbouw en Joop Bergman van FIT-international) en alle mensen die mij het hele seizoen hebben gevolgd en ondersteund, zoals ook mijn fysio, masseur, mental coach, nog bedanken.

Last but not least natuurlijk een dankjewel aan mijn trainers Fred en Roy die altijd voor me klaar staan en me naar de NK titel hebben geleid dit seizoen. Ik ben klaar voor een nieuwe fase!

 

Erik