De eerste week in Jakarta zit erop!

22-05-2016

 

Vandaag even de rust om terug te blikken op de afgelopen week in Jakarta. Zoals verwacht was het na 2 weken niks doen flink wennen aan de zwaarte en de hitte van de trainingen hier in de Taufik Hidayat Arena. De eerste dag denk je, als je weer op de baan staat, dat je een echte amateur bent. Na 10 min al helemaal gesloopt. Je hebt het gevoel als een slak over de baan te bewegen en als de Indonesische spelers nog wat met je gaan dollen, wordt het een heeeele lange eerste training. Gelukkig na een uur raakte mijn lichaam al iets meer gewend en tijdens de middagtraining voelde ik me meteen alweer beter.
De trainingen hier zijn nog steeds heavy met vaak 3 tot 4 verschillende oefeningen per sessie. Ochtend is het vaak 1 tegen 1 of 2 tegen 1, waarbij de focus op mij ligt en ik 15-20 min achter elkaar alleen sta en ik of moet aanvallen, of moet verdedigen, geen clear mag spelen etc. Ze geven hier dan ook niet lief aan en het interesseert ze geen drol of je moe bent of niet. Waar ze een hekel aan hebben is als je eerste slag het net ingaat of dat je shuttles zomaar laat lopen. Je moet gewoon knokken en alles eraan doen. Ben je daarna gesloopt en kruip je van de baan, dan gaan ze graag met je een lekker koud drankje buiten doen en lachen ze gezellig:)
Ook houden ze hier van veel rijtjes. Elke dag krijg je wel wat rijtjes voor je kiezen, waarbij ook hier vaak de opdracht is aanvallend spelen. Nu begrijp ik ook waarom veel jonge spelers uit Indonesië een flinke klapper in huis hebben. Als je 3 tot 4 keer per week zo gefocust bent op smashes en oplopen en netspel, dan wordt je vanzelf een gevaarlijke speler vanuit het achterveld. Zo is mijn sparringpartner Andi, die er elk jaar is, er ook weer om zijn loeiharde smashes links en rechts van me af te vuren. Je went er maar niet aan hoe hij ze soms als een komeet langs je heen knalt, maar goed is het wel.

 


In de middag hebben we vaak hardloop training of sprinttraining, circuittraining met 10 verschillende oefeningen, schaduwen en ook nu weer rijtjes.
Het is goed dat ze vaak na de hardloopsessies, waarbij je alweer bijna in de kramp schiet, je daarna weer de baan opmoet om het om te zetten.
Zaterdagochtend was voor deze week alweer de laatste training, namelijk buiten 40 min hardlopen, waarbij je 20 min op een goed tempo begint en vervolgens 1 rondje snel, 1 rondje langzaam en dat ook weer 20 min. De mensen die mij kennen weten dat ik goed en gemakkelijk kan hardlopen, maar hier om 7 uur s' ochtends met deze temperaturen en alle spierpijn van de afgelopen week, was ik heel erg blij toen het erop zat haha. Het bijgevoegde filmpje is alleen maar het uitlopen…

 

 

Over het eten hoef ik natuurlijk niks te schrijven;) Het is weer heerlijk en terwijl ik dit stukje schrijf komt alweer de lunch aanzetten mmm.

 

 

Dit weekend dus even rust en goed bijtrekken van de week om vervolgens maandag weer fris er tegenaan te gaan.
Woensdag dan nog een mooie extra ervaring, want dan mag ik een dag meetrainen met de Nationale selectie van Indonesië. Ik ben heel benieuwd wat voor een pak slaag ik ga krijgen tijdens de wedstrijdensessie, maar het is een geweldige ervaring, aangezien ze elke keer toch weer super talenten tevoorschijn toveren.
Ik laat het jullie weten!

Erik