Het nieuwe seizoen gaat weer van start

21-08-2016

 

De afgelopen 2 maanden ben ik druk bezig geweest om mijn lichaam een extra boost te geven. Na 5 weken in Duitsland te hebben getraind en 2 weken in Oostenrijk voelde ik dat mijn lichaam aan kracht begon toe te nemen. Ik ben veel bezig geweest met extra krachttraining, om op die manier de lichamelijke kleine klachtjes te laten verdwijnen en met goed resultaat. Vervolgens kreeg ik de kans om mijn eerste Olympische  Spelen mee te maken. Niet als speler, maar als fanatieke supporter van mijn vriendin Birgit die voor de derde keer achter elkaar de Spelen heeft bereikt in de Mixdubbel.

Op 8 Augustus vertrok ik richting Rio en kon het avontuur beginnen. Ik heb ontzettend veel gezien en een goed beeld gekregen hoe het er allemaal aan toe gaat. Natuurlijk heb ik veel badminton gezien, maar daarnaast heb ik ook de mogelijkheid gehad om het beachvolleybal te zien, de kwarfinales tafeltennis en als slagroom op de taart een dagje atletiek met onder meer de halve finales van de 200 meter met Dafne Schippers.

 

 

Ook ben ik 2 keer in het Olympisch dorp geweest om de sfeer te proeven. De eetzaal was indrukwekkend, net als het krachthonk wat enorm groot was. Met continue alle apparaten bezet met allemaal tot op de bot gemotiveerde topsporters die bezig waren met de laatste voorbereidingen voor hun grote wedstrijd. In het begin als je in het dorp rondloopt heb je nog niet echt door dat er veel sporters rond lopen. Maar al snel verandert dat beeld als je op allerlei plekken opeens atleten oefeningen ziet doen. Boksers die op een grasveld met elkaar sparren, sprinters die zichzelf nog even aan het oppompen zijn met behulp van een bankje, tennisspelers die in het dorp zelf tennisbanen hebben en de juiste ontspanning proberen te krijgen.

 

 

Het is en was een unieke ervaring om hier rond te lopen en erg leuk dat ik oude bekendem van mijn tijd uit Papendal uit verschillende sportdisciplines heb gezien en daar even gezellig mee heb kunnen kletsen!

Voor mijn vriendin zat het toernooi er helaas na 3 wedstrijden in de poule op. Toch heb ik haar met haar partner Michael nog nooit zo goed zien spelen als toen ze tegen de nummers 1 van de wereld uit China speelden. Dat ze net aan verloren was geen schande, maar wat was ik toen trots. Leuk om op deze manier de Olympische Spelen al eens van dichtbij te hebben meegemaakt. Het geeft je nog een extra boost om nog eens alles goed op een rijtje te zetten en beslissingen te nemen die de kans om de Spelen van 2020 in Tokyo te halen zo groot mogelijk moeten maken. Op dit moment ben ik daar volle bak mee bezig en wellicht zullen er weer veranderingen plaats gaan vinden.

 

 

Het nieuwe seizoen staat nu voor de deur en ik heb er weer veel zin in. Het eerste toernooi zal zoals altijd de Belgian International worden.  Maar het programma begint met een zwaar dubbelweekend in de Duitse Bundesliga. Ook dit seizoen zal ik uitkomen voor BC Beuel, waar we weer een sterk team op de been hebben en ik weer in de elk geval de eerste herensingle voor mijn rekening neem.

Afgelopen zaterdag ook weer begonnen met training geven bij een van mijn clubs The smashing Fellows uit Schiedam. Leuk om iedereen weer even op gang te brengen en ook dat gaat dit seizoen weer een leuke uitdaging worden, net als bij DEO uit Nootdorp.

Victor zal ook dit jaar mijn materiaalsponsor zijn. Hopelijk zal deze samenwerking lang in stand blijven, want ik ben erg tevreden over hun ondersteuning. Mooi om weer nieuwe spullen te hebben gekregen en zo was het dan ook meteen tijd om een fotoshoot bij René Lagerwaard (bedankt René!) te doen om op die manier mijn sponsors weer goed in beeld te krijgen .Een van mijn sponsors Jacob de Boer heeft een nieuw bedrijf opgericht, de boer keukens: www.deboerkeukens.nl en daarvoor moest het logo natuurlijk ook worden aangepast. Daarnaast is hij ook nog lid geworden van de Club van 100. Bedankt Jacob! Samen met FN Trendy: www.fn-trendy.com en FIT international: www.fitsportbalsem.com zal ik met trots de logo’s op mijn shirt dragen.

Kortom de shirts zijn weer klaar, de rackets bespannen en de schoenen liggen klaar om gebruikt te worden. Seizoen 2016-2017, here I come!