Praag, Trittau en Bonn

05-10-2016

 

Even tussen de bedrijven door een adempauze en dus tijd voor een klein artikel en korte terugblik op de afgelopen week. Vorige week stond de Czech International in Praag op het programma. Het was al weer een tijd geleden dat ik daar had gespeeld, dus ik had er erg veel zin in. Het pakte echter anders uit dat ik had verwacht en gehoopt. Mijn spel was ver onder de maat en het werd dus een partij om snel te vergeten. Ik had veel moeite met de wind die in de hal was. Mijn tegenstander uit Denemarken, Victor Svendsen, die een week eerder in Polen een toernooi op zijn naam had geschreven, had drie wedstrijden in de kwalificatie achter de rug en had duidelijk meer controle dan ik. Het werd wel nog een 3-setter, waarvan ik de laatste verloor met 18, maar zoals gezegd, mijn niveau was deze keer echt onder de maat en dus was ik allesbehalve tevreden.


 

Maar, de competitie kwam er al weer aan en afgelopen zaterdag dus een reis richting Hamburg vanwege een wedstrijd tegen Trittau. Voor ons altijd een lastige uitwedstrijd. Een moeilijke hal om te spelen en deze keer met mega snelle shuttles. Ook deze keer trad ik weer aan in de dubbel en single. Helaas kon ik mijn 100% dubbelscore niet handhaven en we verloren in 4 spannende sets, waarbij we elke keer tot de 10 een voorsprong hadden. Erg balen dus en deze agressie nam ik mee in de single.

Tegen Mikael Westerback, waar ik tot dusver nog nooit van had gewonnen op internationale toernooien, was het deze keer raak: 11-2, 13-11, 11-7. Een hele goede wedstrijd van mijn kant weer en ik wist dus dat Praag echt even een foutje was. Helaas verloren we als team en dat wilden we gisteravond goed maken tegen TSV Freystadt.

Nu speelde ik alleen de single, omdat we voor de eerste keer vier dubbelspelers hadden en dat pakte goed uit. We wonnen met 5-2 en ook nu was ik weer goed in mijn single 11-3, 11-5, 11-5.
Kortom een goed weekend voor mij weer in de competitie en nu voorbereiden voor mijn thuis toernooi in Nederland, de Dutch Open in Almere!    

 

Hieronder de uitleg van de veranderingen in de Duitse competitie.