Trainen, trainen en trainen

06-11-2016

 

Na een hele reeks toernooien en competitiewedstrijden start maandag een nieuw trainingsblok van een kleine vier weken. Goed om de motor op te laden en te werken aan mijn spel. Terugblikkend op de afgelopen weken ben ik niet ontevreden. Tijdens de Hungarian International op 28 oktober in Budapest had ik een uitstekend optreden in de eerste ronde, maar vloog ik toch te snel uit het toernooi naar mijn smaak.

Veel tijd om na te denken was er echter niet, want op zondag vertrok ik alweer richting München voor een competitie wedstrijd met BC-Beuel. Die ochtend om 3.30 uur opgestaan om vervolgens via een omweg langs Berlijn om 10 uur in München aan te komen en om 14 uur klaar te zijn voor de wedstrijd. Net als veel van de vorige competitiewedstrijden speelde ik naast de eerste herensingle ook de tweede herendubbel. De dubbel met mijn Schotse partner, die net als ik op de vroege ochtendvlucht zat, werd een ware thriller, waarbij wij gelukkig in de 5de set nog wakker genoeg bleken! Hierna in de single tegen Tobias Wadenka was ik vanaf het begin scherp en snel en zag helaas dat Tobias bij een stand van 11-4, 8-3 moest opgeven. Toch weer 2 winstpartijen voor mij en een 4-3 overwinning voor Beuel!
Vervolgens na een terugrit naar Bonn op maandag weer doorgereisd naar Saarbrücken en dinsdagavond begonnen aan de Bitburger Open. In de eerste ronde tegen Adam Mendrek uit Tsjechië was ik erg goed en binnen 20 min was de wedstrijd afgelopen en stond de score 21-7, 21-8 op de borden.
De 2de ronde werd echter een hele zware pot, namelijk tegen Shi Yugi uit China die de week ervoor nog de Paris Open superserie op zijn naam wist te schrijven. Een hele leuke uitdaging dus en ik was er klaar voor. Het werd een hele zware pot, waarbij het tempo erg hoog lag, maar waar ik net achter de feiten aan bleef lopen en zeker in de 2de set het gat net niet op tijd kon dichten. Ik verloor met 2 keer 17-21. Was tevreden met mijn spel, maar had het hem zeker nog moeilijker kunnen maken wanneer ik een aantal beslissingen anders had genomen. Wel gaaf om tegen een topspeler weer te spelen, die uiteindelijk het toernooi ook heeft gewonnen. 
Nu is het tijd om 4 weken hard te gaan trainen en mezelf te gaan voorbereiden op het laatste blok van toernooien en competitie vanaf begin december. Bedankt voor de vele leuke berichten die ik ook nu weer heb binnen gekregen van mensen die mij volgen! Wordt heel erg gewaardeerd.

Erik