Goede start van het nieuwe jaar

16-01-2017

 

Een prima begin van het nieuwe jaar wil ik mijn toernooi in Estland noemen!
Na aardig wat blessureleed in december 2016, een griep en vervolgens ook nog een oorontsteking gehad te hebben kon ik pas weer in de tweede week van januari normaal trainen zonder pijn. Net op tijd (of eigenlijk nog te vroeg) voor meteen een competitiewedstrijd in de Bundesliga en een toernooi in Estland, dus het was afwachten hoe dit zou gaan. Ik was wel weer toe aan wat successen moet ik zeggen.
De Bundesliga wedstrijd ging gelukkig goed, waarbij ik zowel de single als de dubbel weer won. Het toernooi in Estland is ook erg goed gegaan zoals jullie hebben kunnen zien. In de eerste ronde kwam ik uit tegen de als 7de geplaatste Victor Svendsen uit Denemarken. In Praag vorig jaar nog van hem verloren, maar deze keer kon ik na een zware wedstrijd in 3 sets winnen! 27-25, 10-21, 21-16. Super blij was ik hiermee, maar nu had ik zeker een goede kans om verder te komen. Dit gebeurde ook, want ik won vervolgens van Lars Schaenzler uit Duitsland in 2 sets en vervolgens in de kwart finale na weer een zware pot in 2 sets, met 2 keer 18 van de als 3de geplaatste Eetu Heino uit Finland.

 

 

Mijn eerste toernooi van 2017 en een halve finale was het resultaat. Hierin mocht ik spelen tegen de torenhoge thuisfavoriet Raul Must uit Estland. In de eerste set was ik alles behalve goed op dreef, maar in de tweede set was ik weer bij de les, kon ik mijn niveau aanmerkelijk op krikken en had ik eigenlijk een hele goede kans op een derde set. Als je dan vervolgens 4 matchballen onbenut laat, is dat erg zuur en ik baalde hier flink van. Dit zijn natuurlijk kansen om ver te komen en zoiets mag je dan niet laten liggen. Ondanks dat was ik erg tevreden, had ik veel spierpijn, en heb ik zin in de rest van het nieuwe jaar 2017!:)

 

Erik