Vier weken Nieuw Zeeland avontuur!

04-06-2017

 

Na 3 weekjes vakantie is het alweer tijd om me te gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, dus hoogtijd voor een terugblik op het afgelopen seizoen en een vooruitblik op wat komen gaat.

Het was voor mijn gevoel erg fijn dat ik op de valreep voor mijn vakantie de Slovenia International won, want dan ga je toch anders de vakantie in en is de motivatie voor de periode erna weer een stuk groter.

Over het afgelopen seizoen ben ik redelijk tevreden, in de zin van dat ik constanter geworden ben en dat ik een goede basis heb kunnen neerleggen tijdens de trainingen in Duitsland voor het komende seizoen. Vanaf september zullen alle Duitse herensingelaars vanuit het steunpunt Saarbrücken overstappen naar Mülheim, waardoor de kwaliteit van de trainingen en de zwaarte sterk zal toekomen, dus weer een goede stap vooruit.

Na een jaar trainen in Duitsland kan ik niet anders zeggen dat dit een goede stap is geweest. Hoewel ik natuurlijk niet in de nationale selectie zit, word ik wel net als een selectiespeler behandeld, wordt er heel veel voor mij gedaan en is er waardering voor mijn inzet. Er is rust in mijn hoofd gekomen en daardoor kan ik ook meer op de baan genieten van het spelletje in plaats van vaak bezig moeten zijn met randzaken.

Ik heb veel goede wedstrijden neer kunnen zetten het afgelopen seizoen, maar ook kansen laten liggen. Aankomend seizoen zal redelijk bepalend zijn of ik een sprong kan gaan maken op de wereldranglijst of niet. Het is natuurlijk altijd goed dat je tegen hogere geplaatste spelers net aan verliest, maar qua ranking koop je er helaas niks voor, ook al weet je dat je op de goede weg bent. Dat ik Slovenië won was voor mijzelf even een hoogtepuntje, maar ook niet meer dan dat, want het doel is nu dat ik tijdens de Challenge, Grand Prix en Grand Prix Gold toernooien verder ga komen dan wat ik dit seizoen heb laten zien, dat betekent dus van hogere geplaatste spelers constanter winnen. Ik heb een goed plan uitgestippeld met mijn trainers in Mülheim en heb er weer erg veel zin in.

 

 

In mijn vakantie heb ik echter ook nog heel leuk nieuws gekregen. Via de contacten van mijn vriendin ben ik uitgenodigd om vanaf half juli ruim 4 weken naar Nieuw Zeeland te gaan. Dat zijn natuurlijk super mooie ervaringen, want ik zal daar gaan meedoen aan een kleine competitie en vervolgens blijf ik daar voor de New Zealand Open Grand prix gold in Auckland en nog een International series toernooi in Hamilton. Dit zijn kansen die je niet zomaar krijgt en ik heb natuurlijk ja gezegd en ik kan niet wachten om hier naar toe te vliegen.

Voordat ik richting de andere kant van de wereld ga, speel ik begin juli nog de White Nights in Rusland om alvast een beetje in het wedstrijdseizoen te komen en na Nieuw Zeeland begint het normale circuit weer.

Ook kan ik melden dat ik weer een jaar heb bijgetekend bij BC Beuel uit Bonn, waar Marc Zwiebler weer terugkeert, wat voor mij alleen maar goed is om nog van hem dingen te leren.

Ook bij VICTOR heb ik weer een 2 jarig contract ondertekend en ik ben superblij dat ik VICTOR weer 2 jaar mag uitstralen.

Zoals jullie ook gelezen hebben ben ik gestopt met training geven in Nederland, omdat het fysiek te zwaar werd om elke week nog even naar Nederland te rijden om daar training te geven. Ik vind het zelf erg jammer dat ik afscheid heb moeten nemen van The Smashing Fellows en BV DEO, want ik heb het echt ontzettend naar mijn zin gehad bij deze 2 enthousiaste verenigingen.

Ik zal aankomend seizoen in elk geval bij een Duitse club training gaan geven, namelijk bij SVE Badminton Mendig. Het is voor mij even wennen om in het Duits training te geven, maar de eerste trainingen zijn al goed gegaan en ook door middel van trainingskampen in Duitsland zal ik het training geven blijven voortzetten.

Superblij ben ik ook dat mijn sponsoren De Boer Keukens (www.deboerkeukens.nl) en FN Trendy (www.fn-trendy.com) mij blijven ondersteunen, zodat ik nog steeds door kan blijven gaan met mijn topsportleven. FIT-International gaat helaas stoppen met de sponsoring, maar ik wil Joop Bergman in elk geval hartelijk bedanken voor zijn steun de afgelopen jaren. Zonder de steun van al deze mensen/bedrijven was het voor mij bijna niet meer mogelijk om alles zelf te blijven financieren, dus nogmaals dank! Natuurlijk ben ik op zoek naar nieuwe sponsors, dus als je interesse hebt, laat het me weten.

De komende weken zullen dus in het teken staan van eerst weer fit worden, voordat het grote avontuur gaat beginnen.

Seizoen 2017-2018, ik ben er klaar voor!

 

Erik