Goed optreden tijdens Dutch Open 2017

15-10-2017

 

Afgelopen week was ik na een lange tijd weer in Nederland voor een toernooi, namelijk de Dutch Open in Almere. Na de Belgian international, de Czech Open en 3 competitiewedstrijden in de benen was ik benieuwd hoe het zou gaan. De loting was pittig. Als eerste horde moest ik voorbij één van de talenten uit Spanje, Peñalver. De eerste twee ontmoetingen had ik weliswaar gewonnen, maar altijd na een spannende wedstrijd. Ik begon goed en won overtuigend de eerste set met 21-9. In de 2de set leek niks aan de hand tot 7-3, toen begon ik te gehaast te spelen en kwam hij veel beter in zijn spel. Ik verloor de controle over deze set en verloor deze dan ook. In de derde begon ik sterk, maar zag hem na de 11 langszij komen. Een spannende eindspurt was het resultaat, waarbij ik aan het langste eind trok.

 

 
De 2de ronde was tegen de als 16de geplaatste Kaljonen uit Finland. Tijdens de Dutch International afgelopen april verloor ik nog in 2 sets, dus tijd om mezelf revancheren. Dit werd een super wedstrijd voor mij. Ik had vanaf het begin alles onder controle, speelde goed gevarieerd en won duidelijk in 2 sets. Een goede overwinning voor mij en ik kon me gaan opmaken voor de nummer 1 geplaatste en nummer 10 van de wereld Wang uit Chinese Tapei. 
Ook dit werd een goede wedstrijd. Tot de eerste 11 moest ik duidelijk aan het hogere tempo wennen, maar daarna kwam ik goed bij en had zelfs een kleine kans om de 2de set te kunnen winnen. Desondanks wist Wang mij in 2 sets te verslaan met 15-21, 19-21. Al met al vind ik dat ik met een goed gevoel terug kan kijken op deze Dutch Open.

 


 

Morgen vertrek ik richting Denemarken, waar ik mijn eerste superserie ga spelen. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga er vooral van genieten. Ik speel in de eerste ronde van de kwalificatie tegen Takuma Ueda uit Japan. Tijdens de German Open afgelopen jaar verloor ik in 3 sets van hem, dus ben benieuwd hoe ik er nu voor sta!