Volle winst behaald in dubbelweekend Duitse competitie

29-09-2014

 

Na enkele kwakkelweken en 2 verliespartijen in Duitsland gelukkig weer een succesvol weekend in de Duitse competitie. Twee dagen na de Belgium International kreeg ik opeens veel last van mijn rug en was het de zondagochtend zo erg dat ik de eerste wedstrijd voor Beuel niet kon spelen. Vóór de wedstrijd werd ik nog drie kwartier intensief behandeld door onze fysio, maar dat mocht niet baten, waardoor ik de wedstrijd moest opgeven. Ik zou in Duitsland blijven omdat de 2e wedstrijd alweer op dinsdag was. Wederom dus flinke behandelingen door onze fysio, maar nu kwam ook een sportarts erbij en 3 injecties in mijn  rug ter ontspanning van de spieren. Dat gaf wel iets verlichting, maar toch kon ik het maar één set volhouden op 40% en toen was ook die wedstrijd voor mij afgelopen. Extra zuur en vervelend, want zo wil je natuurlijk niet het seizoen beginnen, zeker niet als je als eerste heer word  opgesteld en dus perfecte potten kan spelen. Helaas werden beide wedstrijden door mijn team verloren en stonden we helemaal onderaan in de lijst, nog nooit vertoond voor Beuel.

De afgelopen anderhalve week heb ik op advies van mijn eigen fysio Wendy Tavenier ontzettend veel oefeningen gedaan voor mijn rug. Haar diagnose was namelijk een aantal scheurtjes in een tussenwervelschijf. Hier zit kraakbeen waardoor het herstel waarschijnlijk langer zou duren dan dat ik zou willen. Ik heb ongeveer 4 tot 5 keer per dag al mijn oefeningen uitgebreid gedaan en afgelopen donderdag kreeg ik het goede nieuws dat mijn harde werken zijn vruchten had afgeworpen, want tegen haar verwachting in was mijn rug al een stuk beter en kon ik dus dit weekend wel gaan spelen. Natuurlijk was het nog steeds niet 100%, maar het zou goed genoeg moeten zijn om in ieder geval een wedstrijd helemaal uit te spelen.

 

 

Vrijdagmiddag was ik al richting Duitsland vertrokken om op die manier mijn rug meer rust al te kunnen geven en die avond en zaterdagochtend met het team wat te trainen. In de middag zou we moeten spelen tegen Rosenheim, waarbij ik weer eerste heer zou zijn. Ik mocht spelen tegen de Oostenrijker David Obernosterer. Vorig jaar won hij nog eenvoudig van me in 2 sets, maar nu waren de rollen iets anders. Ik speelde erg ontspannen en wist een goede tactiek te vinden om hem op die manier te bespelen. Het werd een lange wedstrijd die ik uiteindelijk in 2 sets naar mij toe kon trekken 21-16, 22-20. Dit gaf een heerlijk gevoel, zeker omdat ik mijn rug redelijk kon ontlasten. Als team wonnen we met 5-1 wat ook een mooi resultaat was. 

 

 

Zondag was het tijd voor weer een thuis wedstrijd. Hierin kwam TSV Neuhausen-Nymphenburg op bezoek. Ook nu weer stond ik opgesteld in de eerste herensingle en zou uitkomen tegen een goede vriend van mij, Tobias Wadenka, waarmee ik al vaak heb getraind en samen op kamp ben geweest in bijvoorbeeld Vietnam. Ook nu stond ik weer rustig en gecontroleerd te spelen en eigenlijk had ik de gehele wedstrijd duidelijk de overhand en kwam geen moment in gevaar. Ik won de wedstrijd in 2 sets met 21-9 en 21-11 en ook als team wonnen we weer met 5-1. Een mooie opsteker dus voor Beuel dat we 2 overwinningen hebben geboekt en voor mezelf ben ik blij dat mijn rug het heeft gehouden en dat ik weer goed voor de dag kon komen. 

Nu is het tijd om mijn rug weer even wat rust te geven aangezien de komende 2 weken er 2 toernooien zullen plaats vinden. Allereerst de Bulgarian International waar ik donderdag heen ga en de week erna de Dutch Open waarin ik woensdag zal moeten spelen. Ik hou jullie op de hoogte!

Erik