The day after

02-02-2015

 

Zo mensen, ik las op Facebook bij badmintonline dat Christ speciaal zit te wachten op mijn verhaal over de NK 2015. Die goede Christ, altijd natuurlijk wachten op smeuïge verhalen waar dan lekker veel reacties op komen. Kan niks beloven Christ, maar zoals altijd, heb ik ook nu gewoon weer een blog geschreven, zoals jullie dat van mij gewend zijn.

Hoe is deze NK verlopen? In een woord K-U-T. Los van het feit dat ik in de halve finale van een geweldig spelende Nick Fransman heb verloren, die daarna ook bijna op weg was om Nederlands kampioen te worden, baal ik ontzettend van het getoonde spel in die halve finale. 

Het toernooi begon zaterdag zoals ik had moeten beginnen, namelijk zowel mijn 1ste ronde tegen Joey Muns als vervolgens de kwartfinale tegen Saber Afif winnen in 2 sets. So far so good.

 

 

Fysiek was ik in orde, mijn slagen liepen goed en ik had zin in de halve finale, omdat Nick en ik nu beide weer eens lekker tegen elkaar konden spelen, waar we altijd naar uit kijken. Dan de wedstrijd zelf. Die verliep dus volstrekt anders dan wat ik me had voorgenomen en had verwacht.  Voor de mensen die het gezien hebben is het vrij duidelijk. Nick begon ijzersterk en hield dit de gehele wedstrijd vast. Daardoor kwam ik elke keer veel te veel op achterstand en moest ik teveel risico nemen om terug te komen. Tegen een Nick in deze vorm had ik echter weinig kans en was de Erik die goed kan badmintonnen in geen velden of wegen te bekennen. 

Ik had dit toernooi graag willen presteren, maar dit is me niet gelukt. Dat heeft met een aantal verschillende factoren te maken die ik gelukkig zelf ken. Maar er staat een goed team mensen achter me, waarmee ik dat helemaal op orde ga krijgen en die mij professioneel ondersteunen.

Wellicht vindt een deel van de mensen dit stukje een mooie aanleiding om me weer eens goed af te branden of duidelijk te maken dat ik het nooit ga redden, of dat ik uitvluchten zit te zoeken. Dat mag allemaal. Feel free. Maar vergeet niet dat je hiermee ook Nick zijn mooie prestaties van dit weekend omlaag haalt, want hij was gewoon simpelweg de betere speler zondag en heeft laten zien dat hij in een hele goede vorm verkeerd! 

De komende twee weken zetten we de zaken weer goed op een rijtje en wordt er gewoon weer hard aan gewerkt, aangezien er alweer een hele serie toernooien zit aan te komen en  competitiewedstrijden.

Kortom, jammer dat ik in de halve finale van de NK er niks moois van heb kunnen maken, maar er komen nog genoeg kansen in de toekomst. Dus ik hoop de komende tijd weer toeschouwers te kunnen laten genieten van mooie wedstrijden op hoog niveau en te laten zien waarom ik het spelletje zo leuk vind. Zo leuk dat, ook al was dit een prestatie ver onder mijn niveau, ik met nog meer energie de draad weer op pak en plezier aan het spelletje ga beleven.

Erik