www.neeofjakarta.nl?

08-04-2015

 

Neeofjakarta? That's the question. Nou ja, trainen bij de Taufik Hidayat Arena is wel de bedoeling, maar of ik me ook kwalificeer voor het WK, dat is nog de grote vraag. Daarom zit ik dus nog steeds in het circus van de toernooien, met afgelopen week de Finnish Open op het programma.

Ik had natuurlijk weer een bijzondere loting, namelijk meteen in de eerste ronde de nummer 1 geplaatste Henri Hurskainen uit Zweden. Paar jaar terug tegen hem gespeeld en toen dik verloren. Henri is een paar jaar terug 2de geworden op het EK waar hij onder andere toen won van Gade. Vaak rond de top 30 van de wereld gestaan, maar door een blessure aan zijn schouder gezakt op de ranking en dus nu weer terug aan het komen. Ik wist dus dat hij minder wedstrijdritme had dan ik, maar met zijn kwaliteiten nog steeds steengoed, dus ik was erg benieuwd hoe ik het er van af zou brengen.

Het plan wat ik met mijn coach Fred van Wankum had gemaakt was kraakhelder en ik was zeer gefocust om in ieder geval een goede wedstrijd neer te zetten. In de eerste set speelde ik erg aanvallend en probeerde meteen de druk erop te leggen en snel te spelen, zodat ik hem misschien wel kon overbluffen, omdat hij toch weer zijn wedstrijdritme moest zoeken. Die strategie pakt goed uit. Ik kon de druk zo hoog leggen dat Henri veel fouten maakte of ik kansen kreeg om de shuttle de grond in te knallen. Deze set won ik overtuigend met 21-11, maar wist 100% zeker dat Henri in set 2 terug zou komen. Het tempo ging vervolgens vooral door hem omhoog en het was dus zaak dat ik probeerde om bij te blijven. Ik deed wat ik kon, maar moest toch toezien hoe hij een voorsprong pakte. Ik bleef echter knokken voor elk punt en dit werd uitbetaald, want na een achterstand van 11-17, kwam ik tot 18-20, om vervolgens de wedstrijd na een aantal mooie punten te winnen met 22-20. Wauw, 1 van de mooiste overwinningen tot nu toe op een topspeler!

 

 

Vervolgens snel even tot mezelf gekomen, want een paar uur later alweer tegen de volgende tegenstander, namelijk Steffen Rasmussen uit Denemarken. Een speler van mijn leeftijd die in onze jeugd altijd bij de beste behoorden. Hij speelt wat minder internationale toernooien dan ik, maar komt dan altijd ver en is dus een tegenstander van formaat. Dat bleek ook uit het feit dat hij in de 1e ronde van de winnaar van de French International had gewonnen. Ook in deze wedstrijd voelde ik me weer erg goed en kon ik de druk er meteen goed opleggen om ook nu weer over mijn tegenstander heen te lopen, 21-11. Ik zou dus ook nu weer moeten proberen om mijn focus vast te houden om zo goed te kunnen starten in set 2. Dit deed ik en stond met 11-5 voor, nadat ik goed had rondgespeeld en de scherpte van mijn slagen nog steeds erg goed was. Na de 11 begon maakte ik echter 2 domme foutjes en hij 2 mooie punten en toen was het ineens 11-9 en leek de wedstrijd te kantelen. Rasmussen kwam beter in zijn spel en ik moest veel harder werken om mijn punten binnen te halen. Toch wist ik echter tot 17-14 een voorsprong te houden, maar zag, ondanks het harde werken en een aantal kansen die ik helaas niet kon grijpen de set aan mijn neus voorbij gaan na een spannend slot 20-22. Dit was wel een tikje nadat ik zo lekker aan het spelen was, maar het spel gaat gewoon door, dus in set 3 wist ik dat het een zware opgave zou worden. Ik bleef goed bij tot 9-11, maar kon toch niet voorkomen dat ik Rasmussen weg zag lopen. Ik speelde absoluut niet slecht, maar voelde dat ik niet meer de scherpte van ervoor had en dat hij steeds meer de aanval kon kiezen, terwijl ik eerder zelf de controle hierover had. Met name aan het net ging het minder. Door heel hard werken kon ik weliswaar bij blijven, maar stond aan het einde toch met 17-21  met lege handen. Na de mooie winst was dit toch wel een flinke domper. Maar goed, we weten inmiddels dat iedereen in het veld op dit moment ontzettend dicht bij elkaar zit en bijna iedereen van iedereen kan winnen. Zo blijkt elke keer weer opnieuw. In elk geval wat puntjes gesprokkeld. Op naar de laatste serie toernooien. Bedankt voor de steun en ik hoop dat er velen zijn die mij ook weer direct ondersteunen door een bod te doen op een artikel op de weer nieuw leven ingeblazen website neeofjakarta.nl.

 

Erik