Hoofdtrainer BV DEO Nootdorp

25-05-2015

 

Na een periode van  8 toernooien in 9 weken heb ik even enkele weken rustiger aan moeten doen, omdat mijn lichaam helemaal leeg was. Maar de motor wordt inmiddels al weer opgeladen. In de tussentijd niet stil gezeten. Zoals bijvoorbeeld het maken van afspraken met nieuwe clubs die ik training ga geven. Het contract met één club is inmiddels getekend, namelijk badmintonvereniging DEO uit Nootdorp. BV DEO is een vereniging waarin prestatie en gezelligheid hand in hand gaan. Er wordt competitie gespeeld t/m het niveau vierde divisie landelijk. Nadat ik hier een leuke gasttraining had gegeven en vervolgens een erg fijn gesprek, zijn we eruit gekomen en kan ik mezelf dus de nieuwe hoofdtrainer van DEO noemen. Erg handig dat het dicht in de buurt is. Afgelopen week was de contract ondertekening wat erg leuk was gedaan!

 

 

Het bestuur had de spelers opgeroepen om vooral te komen trainen en tegelijk aanwezig te zijn bij de contract ondertekening. Daar werd een feestelijk moment van gemaakt. In de zaal een tafel met champagne er op, een welkomstwoordje van de voorzitter en vervolgens de ondertekening van het contract. Hierna nog een leuke groepsfoto. Kortom, een zeer warme ontvangst en een prima sfeer. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en ik heb erg veel zin om bij DEO aan de slag te gaan in augustus. Het zal vast een leuk seizoen gaan worden:)

 

De opbouw voor de volgende fase, richting het WK in Jakarta, is inmiddels begonnen.  Vorige week alweer  voor de 3e maal het Phytalis-Dropshot Grand Prix toernooi gespeeld. En ook voor de derde keer gewonnen.

Een lekkere start en een goede voorbereiding voor de Spanish International die de afgelopen dagen op het programma stond. Net even anders dan andere jaren omdat mijn ouders ook meegingen.  Omdat de voorbereidingsperiode voor de Olympische Spelen begonnen is zijn alle toernooien vanaf nu zwaar bezet. Zelfs met een ranking van rond de 80 ben je dan nog niet zeker van kwalificatie in het hoofdtoernooi. Maar in Spanje was dat nog geen probleem. Potjes om 'erin te komen' zijn er echter nu niet meer. Je moet meteen vol aan de bak.  

De eerste ronde was tegen Matthias Almer uit Oostenrijk. Een speler die jonger is dan ik, maar toch ook al in de top 90 van de wereld staat en goed op dreef is. Ik had nog nooit tegen hem gespeeld, maar wist wel hoe ik tegen hem moest spelen.  De 1e set liep helemaal volgens plan en won ik met 21-11. Ook de 2e set liep goed tot de 15-9. Hierna verslapte ik echter en kon Almer tot 19-19 bijkomen.  Door de druk heel hoog op te schroeven kon ik uiteindelijk winnen in 2 sets. Een close finish dus.

 

 

Een aantal uren later de 8e finale tegen een bekende speler voor mij, namelijk de Deen Rasmus Fladberg. Een speler waar ik al 3 keer close van heb verloren. We kennen elkaar dus goed en zijn aan elkaar gewaagd. Rasmus staat een stuk hoger, nummer 58 op dit moment van de wereld.

Ik begon niet goed. Na een aantal discussies met de scheids in de 1e set over servicemomenten en in-en-uit ballen was ik helemaal uit mijn spel en sloeg ik geen bal goed. Ik had geen schijn van kans en verloor met 12-21. In set 2 kwam ik er wat beter in, maar voelde me nog steeds niet rustiger worden, wat me mijn slagen kostte. Ik stond de hele tijd achter, maar op 18-19 had ik mijn versnelling te pakken en maakte ik 3 punten op rij, waarvan 2 netballen die ik afmaakte: 21-19. Set 3 pakte ik dit vervolgens goed door tot 15-9. Ook nu ging het helaas mis. Ik merkte dat mijn benen flink verzuurd waren door de lange en snelle rally's die we speelden. Ik wist dat ik save moest gaan spelen en hem de fouten laten maken, zodat het gat groot genoeg zou blijven, maar laat dit nou net zijn sterke kant zijn. Fladberg maakte geen fout meer en won met 18-21. Ik was flink teleurgesteld in mezelf. Geen goed einde en ik zat er deze keer zo dichtbij om hem te kunnen verslaan... Erg zuur, maar een goed leermoment hoe ik dit soort wedstrijden moet gaan uitspelen.

 

 

Elk nadeel heeft zijn voordeel, want nu had ik wel de zaterdag de tijd om met mijn ouders te genieten van het mooie Madrid en het beste er van maken nu we daar met z'n drieën waren. Dat is prima gelukt en ik heb genoten van de trip.

Komende maanden hard werken verder en ook fysiek weer een stap maken om mezelf klaar te stomen voor het WK en het nieuwe seizoen!

 

Erik