Hoofdtrainer van The Smashing Fellows uit Schiedam

03-06-2015

 

Na de ondertekening van een contract bij DEO uit Nootdorp stond afgelopen vrijdag de volgende tekensessie op het programma, namelijk bij Badmintonclub The Smashing Fellows (TSF) uit Schiedam. Ook TSF was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en na een selectietraject heb ik met hen overeenstemming bereikt. Ook hier heb ik eerst een gasttraining moeten geven en hebben we enkele gesprekken gevoerd. Uiteindelijk ben ik gevraagd om de trainingen te gaan leiden het komende seizoen.

TSF is een gezonde vereniging en promoveerde de laatste jaren van de regionale 2de klasse naar de 4de divisie landelijk. Aankomend seizoen hebben ze naast het landelijke team nog 6 regionale teams in de hoofdklasse, 1ste klasse, 4de klasse, 6de klasse en de herencompetitie. We gaan proberen om de bestaande posities vast te houden en waar mogelijk verder te groeien en te promoveren.

 

Tijdens alle contacten heb ik gemerkt dat de sfeer ontzettend goed is binnen de groep. Men is fanatiek en leergierig en dat is heel fijn om mee te werken. Ik kan niet wachten om ook met deze club aan de slag te gaan en hopelijk met een lange en mooie relatie! Onder het genot van een drankje hebben we afgelopen vrijdag het contract ondertekend. Eind augustus ga ik van start.

Klik hier

 

Vervolgens afgelopen zaterdag naar Middelburg naar badmintonclub Sinar '75 afgereisd, tezamen met Jerry Natenstedt, waar wij een demonstratie hebben verzorgd tijdens het eerste Kumpoo Arkema toernooi. Altijd lastig om een nieuw toernooi neer te zetten, zeker als het in een uithoek van Nederland is. Maar ik vind het belangrijk dat ook in die streken mooie toernooien worden georganiseerd. Klasse 1 was dit keer moeilijk goed gevuld te krijgen vanwege concurrentie van enkele andere toernooien, maar in de andere klassen was er een goede opkomst. Ik zou eigenlijk meedoen aan dit toernooi en had ook mijn naam er aan verbonden. Dus toen het niet doorging hebben we in overleg met de toernooiorganisatie het plan bedacht om toch te komen en dan een demonstratie te doen. Samen met Jerry hebben we in 3 onderdelen een leuk programma neergezet. In het eerste deel hebben we verschillende slagen laten zien en hoe je die vanuit verschillende hoeken kunt slaan. Vervolgens heb ik een single tegen Jerry gespeeld. Dan weer serieus en dan weer lopen dollen met elkaar. Het plezier staat in zo'n geval tenslotte voorop.

 

Tenslotte hebben we met een aantal spelers nog wat dubbels gespeeld en dan vliegt de tijd gauw om. Ik ben blij dat ik op deze manier toch een bijdrage aan een succesvol toernooi heb kunnen geven.

En nu gewoon weer vol aan de bak met trainen en de voorbereiding voor de WK weer vervolgen.

 

Erik