Istora smaakt naar meer

24-08-2015

 

Zo, een maand Azië zit er helaas alweer op. Ik zal nog eventjes kort terugblikken op mijn avontuur daar, voordat ik weer vooruit ga kijken naar het nieuwe seizoen dat alweer voor de deur staat.

Het is uiteraard altijd wel wennen aan de warmte en de hoge luchtvochtigheid, maar ik heb ook tijdens mijn derde verblijf in de Taufik Hidayat Arena weer genoten van die hitte en de lekkere Indonesische keuken. Maar ik kwam natuurlijk voor de training. Fijn om te zien dat ik weer met dezelfde toptrainer kon trainen en een aantal goede sparringpartners. Het deed heel goed om te horen dat sommigen speciaal voor mij kwamen of bleven zodat ik goed aan mijn trekken kon komen en mijn voorbereiding op het WK zo optimaal mogelijk werd. Ook mooi om te zien dat het drukker wordt in de Arena met deze keer spelers uit Algerije, Engeland, Canada en ook 3 jonge speelsters uit Nederland. Het ritme bestond zoals altijd uit om 8 uur enthousiast de baan op gaan en dan vervolgens rond 11 uur buiten dood neer te vallen. Maar niet getreurd, in de middag was het vaak nog harder aanpoten aangezien het een stuk heter was in de hal en de trainingen meer gericht waren zonder racket. De benen waren dan de klos, want hardlopen, sprintjes trekken, springen, parcours, etc. zorgden ervoor dat je rond 21 uur al weer snel naar je bedje wilde.

 

 

De 2 weken waren helaas zo voorbij en door middel van mijn coaches Amon en zijn assisent Entar voelde ik me klaar voor het WK. Natuurlijk ben ik weer super behandeld door alle stafleden van de Arena. Denk hierbij aan het heerlijke eten wat voor me gemaakt werd, de was die dag in dag uit weer fris rook, de rackets die binnen 1 uur soms alweer klaar waren om mee te spelen en zo kan ik nog wel even door blijven gaan, geweldig! Ook met Taufik Hidayat zelf heb ik weer even wat kunnen spelen en lang met hem kunnen praten over badminton, maar ook het leven ernaast. Leuk om te horen wat hij nu allemaal doet en hoe zijn leven er nu uitziet. Wellicht gaan we hem allemaal binnenkort heel snel live bewonderen……

Na dit trainingsblok kwam voor mij het moment waar het om ging, namelijk het WK in Jakarta in het beroemde Istora stadion, waarbij alleen de spelers die het beste om kunnen gaan met airco hier voor mooie resultaten kunnen gaan. Over mijn wedstrijd zelf heb ik natuurlijk al het een en ander op facebook gezet en ook de bondscoach Rune Massing heeft er iets over geschreven. Zelf was ik erg blij met mijn eerste set tegen de nummer 10  van de wereld Kashyap Parupalli (nu onderhand de nummer 8), waarbij ik met gedurfd aanvallend spel goed mee kon met hem. Ik kon goed spelen aan die kant van de baan en had de airco goed onder controle. Toch wist hij met zijn ervaring deze set alsnog naar zich toe te trekken en verloor ik deze met 17-21.

 

 

In set 2 kreeg ik de airco echter niet onder controle, waardoor ik meer defensief ging spelen en hij er als de kippen bij was en mij goed onder druk zette. Ondanks dat de score van 10-21 anders doet vermoeden had ik mooie lange aanvallende rally’s en bleef ik vechten voor wat ik waard was. Mijn derde WK was echter wel de mooiste die ik tot nu toe heb meegemaakt met alle Indonesische fans die daar aan het klappen, zingen en rondspringen zijn. Dit zijn toch momenten die je niet vaak mee maakt en hierdoor ben ik elke dag weer terug gegaan naar de hal om te genieten van alle mensen en de geweldige sfeer in de hal, prachtig om te zien. Bijzonder trouwens ook het verhaal van de huidige nummer 1 van Indonesië, Tommy Sugiarto, die ook gekozen heeft voor een individueel traject en uit de nationale trainingsgroep is gestapt. Dat is toch ook weer een steuntje in de rug voor mij.

Maar goed, na een korte vakantie op Bali samen met mijn familie is het uit met de pret en moet er nu weer volle bak getraind worden.

 

Ook beginnen de trainingen bij de 2 clubs waar ik training ga geven dit seizoen, de Smashing Fellows uit Schiedam en DEO uit Nootdorp. En meteen komend weekend het eerste dubbelweekend in de Duitse Bundesliga.

 

Daarna staat de Belgian International op het programma. Dit seizoen zal voor mij vooral een seizoen zijn van elke wedstrijd ervoor zorgen dat ik mijn eigen niveau haal en hierdoor stabieler in de ranking zal komen om dan vervolgens volgend seizoen een grote stap te gaan maken. Dit seizoen zullen alle toernooien veel sterker en drukker bezet worden, aangezien iedereen die een kans maakt op plaatsing voor Rio voor een alles of niets aanpak zal kiezen. Zelf ben ik daar niet mee bezig, maar het betekent wel dat ik nog meer dan normaal aan de bak zal moeten voor behoud en hopelijk wat verbetering van mijn huidige ranking. Door de slechte loting dit jaar tijdens het WK heb ik helaas de punten van vorig jaar niet kunnen vasthouden en dan zak je dus meteen wat terug. Maar goed, dat was ingecalculeerd. Nu dus weer mijn stinkende best doen om langzaam weer omhoog te klauteren en mijn slag te slaan daar waar de mogelijkheden zich aandienen. Gelukkig heb ik weer een flinke lijst toernooien op het programma staan en kan ik niet wachten om mezelf weer te gaan meten met mijn concurrenten. Zoals vanouds zal ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden.  

 

Erik