Mijn Week van het Badminton

20-09-2015

Even een dagje bijtrekken vandaag en op adem komen, want ook de volgende week zal ik weer veel onderweg zijn. Naast mijn eigen trainingsprogramma stonden de afgelopen dagen in het teken van de Week van het Badminton. Een prima manier om extra aandacht te besteden aan badminton en voor veel clubs een reden om activiteiten te organiseren, het badminton te promoten en nieuwe leden te werven.  

 

 

Afgelopen vrijdag was BC Mariken uit Nijmegen aan de beurt. Ik was gevraagd om een clinic te geven en omdat het een grote groep zou zijn, had ik Jerry Natenstedt gevraagd om me te helpen. Zo werd het dus een echter Victor-clinic.  Uiteindelijk waren er ongeveer 60 kinderen van de eigen club aanwezig op 18 banen. Dit was een pittige opgave, de grootste groep die ik tot nu toe had gehad, maar gelukkig kreeg ik ook wat hulp van de club zelf en omdat ik al aardig wat ervaring heb met het geven van clinics kon ik een voor een leuk programma zorgen. Omdat het zo’n grote groep was hebben we deels een clinic en deels een demonstratie er van gemaakt, zodat ook clown Erik zijn gezicht kon laten zienJ. Mooi dat ook BNL een kijkje kwam nemen in de persoon van Erik van Peppel. Kreeg aardige feedback van hem, altijd leuk om te horen. Ik denk dat de foto’s die ik eerder al op facebook heb gezet voor zich spreken hoe de avond is verlopen!

 

 

Vrijdagavond laat weer thuis om vervolgens zaterdagmiddag richting The Smashing Fellows in Schiedam te rijden voor weer een clinic, de club waar ik zelf training geef. Deze keer samen met Birgit Michels, waarbij het toch wel een speciale clinic werd, want ik denk dat er weinig clubs zijn die een echte wereldtopper bij de club te zien krijgen en dan nog showclown Erik erbij.

 

 

Bij Schiedam was het meer een open dag, dus dat is altijd spannend en afwachten hoeveel mensen daar op af komen. Aan de vrijwilligers heeft het in elk geval niet gelegen, want men had enorm geflyerd en reclame gemaakt. Uiteindelijk waren alle 12 banen toch zo goed als vol en konden we er een leuke middag van maken. Jong en oud deed allemaal mee, veel nieuwelingen en dat resulteerde in veel gelach en plezier. Ook hier een combinatie van clinic-onderdelen en demonstratie en natuurlijk ook grappig om een wedstrijd tegen Birgit te spelen.  

Kortom 2 geweldige dagen, waarvan ik hoop dat het veel mensen enthousiast heeft kunnen maken voor onze sport, waarbij ze ook nog een indruk hebben gekregen hoe veelzijdig het spel is en welke mogelijkheden je allemaal hebt in het slagenpatroon en wat daar allemaal bij komt kijken op hoog niveau. Maar het belangrijkste blijft mensen plezier in het spelletje krijgen en ik hoop dan ook dat veel topspelers hun bijdrage leveren aan het promoten van badminton, want dat is een prima manier om de sport groter te maken.  

 

 

 

Maandagavond staat er nog een gasttraining op het programma in Venray en 

vervolgens reis ik dan door naar Duitsland waar ons team BC Beuel op dinsdagavond moet aantreden tegen de regerend landskampioen Bischmisheim. Met voor mij waarschijnlijk een zware kluif, namelijk de nummer 1 van Duitsland Marc Zwiebler, mijn ex teamgenoot van Beuel. Woensdag weer terug naar Nederland en dan volgende week zaterdag wederom competitie.

 

 

Nog een leuk nieuwtje is dat ik sinds donderdag voor het eerst de nummer 1 van Nederland ben op de wereldranking in de mannensingle. Natuurlijk komt dat vooral doordat Eric Pang nu bijna geen toernooien meer speelt en ben ik zelf allesbehalve tevreden over mijn huidige ranking, maar uiteindelijk is het ook mijn eigen verdienste dat ik sta waar ik sta. Een extra motivatie weer om hogerop te komen! 

Erik