De Erik Meijs Foundation is vanaf 11 mei 2023 een feit. De stichting heeft tot doel om aankomende badmintontalenten, jeugdige of jongvolwassen, een (vooral financieel) duwtje in de rug te geven in hun badminton carrière. Het gaat daarbij met name om spelers die, net als Erik, buiten de gebaande paden durven te treden, hun eigen koers varen en een duidelijk toekomstplan hebben. Spelers die, net als Erik, ook buiten Europa, willen kijken hoe badminton wordt gespeeld en hoe getraind wordt en dat zelf willen ervaren. Die willen ervaren om in heel andere omstandigheden te werken, in een ander klimaat en in een andere cultuur. In eerste instantie is de steun specifiek gericht op trainingsstages in Zuid-Oost Azië, het door Erik zo geliefde stukje van Azië. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld Vietnam, Indonesië en Thailand. In deze drie landen heb ik zelf contacten. In Vietnam gaat het natuurlijk om de badmintonacademie van Ron Daniëls (Ron was de degene die de ogen van Erik heeft geopend waardoor hij zijn eigen pad is gaan volgen). In Indonesië ben ik van plan om via een plaatselijk contact een badmintonclub in Jakarta te vinden die bereid is om trainingsstages te organiseren en in Thailand gaat het om de Banthongyord Badminton School waar prima faciliteiten zijn (inclusief overnachten) en waar Erik heeft getraind samen met Ratchanok Intanon (de huidige nummer 8 van de wereld en op 18 jarige leeftijd wereldkampioen). Omdat ik de Nederlandse badmintonwereld niet goed ken, heb ik een aantal mensen bereid gevonden om mij eventueel van advies te dienen of suggesties te doen. Op dit moment zijn dat Henri Vervoort, coach van BNL, Robert Hoogland, Fred van Wankum en Roy Calbo. Mensen die met Erik hebben gewerkt en waar Erik respect voor had.

 

Wil je de sprong naar Azië wagen? Heb je een concreet toekomstplan? Durf je buiten de gebaande paden te treden, in de voetsporen van Erik? Zou je kans willen maken op een bijdrage van de Erik Meijs Foundation? Dat kun je je melden via de contactpagina óf door een bericht te sturen via messenger aan Stef Meijs.

 

Natuurlijk zijn er ook sponsors nodig. Natuurlijk is elke sponsoring welkom, hoe klein ook. Zo is Erik óók begonnen. Ik wil heel kleinschalig beginnen en ik verwacht ook niet dat er opeens horden spelers naar Azië op trainingsstage willen gaan, dat zullen er maar weinig zijn. Maar hoe meer middelen, hoe meer armslag er is om iets te betekenen voor jonge talentvolle spelers.

 

Mocht je interesse hebben om te sponsoren, stuur een bericht via de contactpagina of stuur een bericht via messenger aan Stef Meijs. Als je mijn telefoonnummer hebt, kan het uiteraard ook via whatsapp.

 

Mit diesem Bericht, auf Eriks Geburtstag, kündige ich die Gründung einer Stiftung an. Den Name der Stiftung wird sein ‘Erik Meijs Foundation’. Ziel dieser Stiftung ist (finanzielle) Unterstützung für junge Badminton Spieler die für eine Weile nach Asien gehen möchten um da zu trainieren. So wie Erik das gemacht hat...Am 11 Mai wird die Stiftung offiziel gegrundet.

 

Dear friends, On Mai 11 The Erik Meijs Foundation has been established. To keep alive his ideas, his way of life on the badminton-court. Its main goal will be the (financial) support of young badmintontalents. In particular the support of training in South-East Asia.